Thursday, August 12, 2010

Radio

Kjære
Radiofolk a og Radiofolk b.

PROTIP: Ingen hører på radio.

Mvh det 21. århundre



Ellers ...

- Begynner årets akademiske utfoldelser på mandag den 16. august, med en introduksjonsforelesning, i et akkurat passe bortgjemt hjørne av Sydneshaugen.

- Går Gamescom av stabelen om noen dager, i Köln. Denne messen begynner sakte men sikkert å bli mer interessant enn E3, som etter hvert har utviklet seg i retning av en slags lekeplass for de tre store konsollprodusentene, og følgelig handler mindre om spill for hvert år som går.

- Har jeg nettopp sett tidenes latterligste politiske farse utspille seg på tvers av mediene, bare for å kulminere i Jens Stoltenbergs paniske pressekonferanse, hvor han gestikulerte frenetisk mens han - leende, sprutrød i ansiktet og svettende som en deltaker i badstu-VM - forsøkte å forklare oss at han egentlig hadde hatt kontroll hele veien, og bestemte seg for å tenke annerledes om hele mastegreien helt på egen hånd. Det er fascinerende hvordan den mannen viser mindre og mindre statsmannstakter jo lengre han får okkupere regjeringskontorene.

2 comments:

Unknown said...

Radio er ikke en stor del av hverdagen min til vanlig, men for eksempel når jeg har sommerjobb i et anleggsgarnerfirma og jobber ute hele dagen med hørselsvern, så er radio uvurderlig. Dagene blir pinende seige uten!

Uansett, radioen er langt ifra død. Mvh mange jeg kjenner.

Zealuu said...

Radiobruk har gått fra å være relativt populært tidlig på 90-tallet (c. 70% av befolkningen hørte på radio daglig i 1991) til å bli stadig mer en parantes i mediesammenheng. I 2006 var tallet nede på rundt 50% (http://www.ssb.no/emner/07/02/sa95/kap4.pdf), mens det (i følge en BT-artikkel i forrige uke) er snakk om rundt 17% av befolkningen som regner radioen som en del av sin mediehverdag.

Klinisk død, life-support i form av folk som hører på radio i bilen og i øreklokker.