Saturday, March 15, 2008

This just out

Homofile er nå også mennesker, for det sier Anniken Huitfeldt.


PS. Hvis noen lurer på hva som foregår med tittelen og undertittelen her, så er det en referanse til en sentral episode i en veldig morsom myte: The Epic of Gilgamesh (sumererne skrev den neppe på engelsk). Kort fortalt: Gilgamesh er en veldig mandig mann. Han er også konge i Sumer/Babylon. På et eller annet tidspunkt snubler han over Ishtar, som bl.a. er gudinnen for seksuell utfoldelse og tilhørende herligheter. Hun synes Gilgamesh er quite the hunk, og prøver så godt hun kan å komme i buksene på fyren. Han avviser henne, hovedsaklig på bakgrunn av hvordan hun har behandlet sine tidligere elskere, og flesker samtidig til med noen fornærmelser som ikke faller i god jord hos damen. Ishtar blir veldig irritert, og ber sin far om å sende en gigantisk okse* fra himmelen for å ødelegge Uruk, byen til Gilgamesh. Faren hennes, Anu, vil ikke. Ishtar slår seg vrang og truer med å vekke de døde til live, noe som skremmer Anu såpass at han sender avgårde oksen, som rekker å forårsake ødeleggelse både her og der før Gilgamesh og hans venn Enkidu dreper den. Ishtar blir enda mer irritert, men holder fred.

* Oksen er sannsynligvis en metafor for pest eller tørke.

Alt man lærer.

2 comments:

Unknown said...

Merkelig hvordan folk med makt bare kan vedta slike ting.

Følgende hang på innsiden av døren til lærerværelset:

I en elevundersøkelse oppgir 30 prosent at de ofte eller alltid blir forstyrret av bråk og uro i arbeidsøktene. Derfor har byrådet nå vedtatt å minske uroen.

Zealuu said...

Hun har vel ikke egentlig vedtatt det, hun har bare kommet med lovforslaget. Det er jo vårt kjære, folkevalgte Storting som eventuelt vil vedta loven (noe de med all sannsynlighet vil, med bare SP, KrF og enkelte elementer i FrP som motstand).