Saturday, November 17, 2007

Ok, guys.

You can go home now. It's all over.



Nintendo lager fremdeles de beste spillene.

Hvis du av en eller grunn er uenig, har du ikke noe annet valg enn å gå ut og kjøpe dette spillet, sånn at du forstår at du har tatt feil.

6 comments:

Unknown said...

Galaxy fikk vitterlig 10/10 hos Gamer.no, og det står det respekt av. Vi skal skaffe oss Wii (pun not intended) her hjemme en eller annen gang snart, og da blir det i alle fall Galaxy (og Twilight Princess).

Go Mario! \o/

Zealuu said...

Gutta på gamer har det med å være litt ambivalente generelt og inkonsistente på tvers av redaksjonen (det er vel en tradeoff for at man får flere perspektiver på ting).

Dette er for øvrig Tidspunktet (stor T) for å skaffe seg Wii. Spilltørken er offisielt over, med Metroid Prime 3 og Mario Galaxy ute nå, og Smash Bros Brawl og Guitar Hero 3 like rundt hjørnet. I tillegg er det Zelda og Metal Slug Anthology som har vært ute en stund, men må sikres likevel.

... Også alle disse obskure partyspillene.

Unknown said...

Anbivalent og inkonsistent? Har du noe konkret å vise til, slik at jeg skjønner hva du mener? Anmelderne skal jo trekke frem alle sider ved spillet, både gode og dårlige.

Jeg er enige i at enkelte av omtalene på Gamer.no legger opp rent verbalt til en annen karakter enn den som er gitt, men både omtaler og artikler generelt holder jevnt over høy standard der, mener nå jeg.

Zealuu said...

http://gamer.no/omtale//sonic_the_hedgehog/33679 <-- 3/10

http://gamer.no/omtale/wii/sonic_and_the_secret_rings/38237 <-- 2/10

Resten av verden er klar over at førstnevnte er et betydelig svakere spill enn det siste. Likevel gir karaktersettingen deres et annet inntrykk. Dette er inkonsistens på tvers av redaksjonen - fordi de bruker flere anmeldere som gir sin individuelle vurdering i stedet for f.eks. et panel.

(for øvrig vitner karakteren 2/10 på spillet over om forutinntatthet og/eller talentløshet på anmelderens side, for så dårlig er det ikke :>)

Unknown said...

Ironisk nok var det Kent William Innholt som skrev noen av Gamer.nos høydepunkter, blant annet (etter min mening) den geniale omtalen av Myst IV: Revelation. Og han kan også by på omtaler av Twilight Princess og nå nylig Super Mario Galaxy.

Jeg skjønner hva du mener med at vi får fremstilt en individuell vurdering, men i mange tilfeller er det bedre enn om vi hadde hatt et panel. Hvis jeg vil lese en omtale av FIFA 5097, så vil jeg lese en omtale skrevet av en som faktisk har et godt forhold til serien, og ikke (slik som meg) misliker sportsspill. Derimot må det være en balanse mellom subjektivitet og objektivitet – jeg vil ikke lese en høyst subjektiv omtale av en skikkelig fanboy (det er interessant i mange tilfeller, men sier kanskje ikke så mye om spillet som det burde).

Jeg mener at skribentene hos Gamer.no stort sett er flinke til å holde det noenlunde objektivt, samtidig som om de ser ting fra siden til dem som faktisk liker den type spill som blir anmeldt. Og hva resten av verdenen mener – smaken er som baken. Gamer.no har ikke vært kjent for det som mange andre spillsider er kjent for; å grave litt dypere i fotsporene til de større sidene.

Det står respekt av dette, og jeg mener at å se ting fra flere perspektiver er bedre enn å få en helt standardisert omtale. Det finnes som nevnt nok av slike sider fra før av uansett.

Thogster said...

Ja, Super Mario Galaxy eier. Det er alene verdt pengene man må legge ut for Wii, og det er fortsatt en knallpris. Et genialt spill. Det eneste problemet er at det på et tidspunkt tar slutt...